De vereniging

De Goudse Sierduiven Club is al decennia lang een begrip in sierduivenland. De vereniging is heropgericht op 12 januari 1967. De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Gouda onder nummer 24316448.

De Goudse is een van de nog weinige specialistische sierduivenverenigingen in Nederland. Dit is een reden voor ver buiten Gouda wonende fokkers, om juist van onze vereniging lid te worden. De vereniging prijst zich dan ook rijk met haar circa 40 leden, een omvang die de laatste jaren gelukkig steeds constant is gebleven.

De jaarlijkse clubshow, die elk jaar in de laatste week van oktober plaatsvindt, vormt jaarlijks het hoogtepunt van het verenigingsleven.
Veel van de leden stellen tijdens de show hun beste dieren ten toon aan de keurmeesters, overige leden en aan het publiek. De toegang voor de show is gratis en wordt traditiegetrouw afgesloten met een loterij waar, ten bate van de kas, veel mooie prijzen te winnen zijn. Hierdoor kan de vereniging de inschrijfgelden laag en betaalbaar houden.

OH meeuwenfokkers Ad Schelling Jaap DijksmanCirca 200 dieren in een diversiteit aan rassen en kleurslagen worden jaarlijks op de clubshow geexposeerd. Te denken valt aan de Oudhollandse Meeuw, Chinese Meeuw, Duitse Modena, Thuringer Vleugelduif, Voorburgse Schildkropper Nederlandse Helmduif, Show Racer, Nonduif en Oudhollandse Tuimelaar. Ook minder bekende rassen als de Mookee, Valkenet, West of England Tuimelaar en de Akener Lakschildmeeuw zijn veel geziene duiven op de clubshow.

Naast de clubshow organiseert de Goudse jaarlijkse een jongdierendag met gemiddeld 80 duiven en worden er in respectievelijk januari en oktober een jaarvergadering en een algemene ledenvergadering gehouden. Ook wordt jaarlijks een clubblad uitgebracht.

Het bestuur van de Goudse stelt zich tot doel om de sierduivensport op een zo goed en positief mogelijke wijze te promoten. Graag nodigen wij u uit op onze shows als lid of gewoon als bezoeker.

Augustus 2022
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© 2018 de Goudse Sierduiven Club. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen door Jaap Dijksman